Bestuur en spelers van Real Noorderwijk slagen een zucht van verlichting na de 1-8 winst in de zaal van Veldwezelt. De ploeg die bovenaan de rangschikking werd verwacht, was na een sportieve malaise in de onderste regionen van het klassement terechtgekomen. Door de bekerwinst op Veldwezelt plaatst Real Noorderwijk zich voor de 1/8e finales.

Crisismanager

De nieuwe voorzitter Marc Vervoort die monument Eddy Lambaerts opvolgde, had het liever anders gezien en verwacht. Vervoort toonde zich de voorbije weken echter een uitstekend crisismanager. Twee spelers kregen een disciplinaire schorsing en de sportieve cel van Real Noorderwijk werd uitgebouwd. Er wordt trouwens volop werk gemaakt van enkele versterkingen.

Het vertrouwen in trainer Kurt Gessner bleef ongeschonden. Vorige week bleek al in de thuiswedstrijd tegen Squadra Moeskroen dat alle neuzen in de ploeg in dezelfde richting stonden.

Vervoort was tevreden over het werk dat door de vele vrijwilligers rond de ploeg was geleverd. Alleen onkans zorgde ervoor dat het voor Real Noorderwijk een troosteloos gelijkspel bleef en dat alle inspanningen niet beloond werden. Maar er was beterschap en dat kwam er eindelijk in de zaal van Substantia Veldwezelt.

De trein van Real Noorderwijk is nu echt vertrokken.

De wedstrijd

Bij de rust stond het in Veldwezelt 0-3. Voor Real Noorderwijk scoorden 2xKiri, 2x El Attabi, Vivijs, El Kharroubi, Moussaoui en El Merboch.